ELEKTRONIO-0750

Can you reimagine your vehicle?

Αυτή ήταν η ερώτηση που κάναμε αρχικά σε εμάς για να φανταστούμε το ιδανικό μας μέσο για τις καθημερινές μας μετακινήσεις. Παράλληλα, κάναμε και άλλες ερωτήσεις του τύπου, ξαναφαντάστηκες τη μέρα σου, ξαναφαντάστηκες τη δουλειά σου, ξαναφαντάστηκες το χώρο σου, ξαναφαντάστηκες τις συνεργασίες σου, εν τέλει ξαναφαντάστηκες τη ζωή σου…

Και όλα αυτά είχαν μία απάντηση, Elektronio!

Και εγένετο Elektronio πριν από 6 μήνες στη Θεσσαλονίκη, από εμάς, τον Παντελή και την Άννα, ζευγάρι στη ζωή, πλέον “partners in crime” στην επιχειρηματικότητα!

Τι είναι Elektronio; To Elektronio είναι μια πολλά υποσχόμενη start up, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά ποδήλατα διαφορετικά από ότι έχετε συνηθίσει. Κάθε φορά σας παροτρύνουμε να ξαναφανταστείτε το όχημα σας, ανιχνεύουμε τι πραγματικά χρειάζεστε και τι επιθυμείτε και δημιουργούμε κατά παραγγελία το δικό σας εξατομικευμένο ποδήλατο. Εμείς έχουμε βρει την ευτυχία στις προσωπικές μας διαδρομές και πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τη μοιραστούμε μαζί σας!

Elektronio

Ούτε όμως το Elektronio ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε ο δρόμος ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αντιθέτως είχε και απότομες στροφές και κακοτράχηλα μονοπάτια. Είχαμε επιχειρήσει μία παρόμοια εταιρία στο παρελθόν αλλά η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. Οπότε το να μπούμε στη διαδικασία να δημιουργήσουμε πάλι κάτι από το μηδέν δεν ήταν και η πιο ευχαριστή συγκυρία. Παρόλα αυτά, αποφασίσαμε να διδαχτούμε από τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν, αρχίζαμε να χτίζουμε σιγά σιγά το νέο μας επαγγελματικό βήμα και καταφέραμε να ξανασηκωθούμε. Δύναμη μας η αγάπη για αυτό που κάνουμε και η πίστη μας σε ένα κοινό όραμα, πού είναι να δημιουργούμε συνεχώς νέες ιδιαίτερες προτάσεις ευφυούς κινητικότητας!

Elektronio

Το Elektronio αποτελείται από δύο βασικούς πυρήνες που όμως αλληλοσυμπληρώνονται, από τη μία πλευρά, το δημιουργικό πυρήνα του Παντελή, που έχει αναλάβει την κατασκευή των ποδηλάτων και την έρευνα και ανάπτυξη νεών μοντέλων και από τη άλλη, τον επικοινωνιακό πυρήνα της Άννας, που ασχολείται με το μάρκετινγκ, την επικοινωνία και τις πωλήσεις του νεοσύστατου brand. Με βάση με αυτούς τους δύο πυρήνες θέλουμε να εμπλουτίσουμε σε λίγο καιρό την ομάδα του Elektronio με δημιουργικά άτομα, που μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες. Ορμητήριο μας το “Elektronio Lab & Showroom”, ο ζεστός μας χώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου παίρνουν μπρος οι ιδέες μας, διαδίδουμε την κουλτούρα μας και αλληλεπιδρούμε με τους πελάτες μας.

Στη σύντομή μας πορεία ως εταιρία συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες. Τέτοιες ήταν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έναρξης που δυστυχώς στην ελληνική πραγματικότητα δε μειώνονται αλλά εντείνονται, η δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση των capital controls που δυσχέραινε στην περίπτωση μας την εύρεση πρώτων υλών, τις συνάλλαγες με το εξωτερικό κτλ. και γενικότερα το ψυχολογικό κλίμα των τριγύρω μας που δε μας ανύψωνε ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, οι δυσκολίες δε στάθηκαν αποτρεπτικές, ήταν μια ευκαιρία να τις αντιμετωπίσουμε και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Τις καθυστερήσεις και τις αναποδιές προσπαθήσουμε να τις γυρίσουμε υπερ μας, με δημιουργική δουλειά και αναζήτηση.

Και συνέβησαν έτσι και καλά πράγματα… Το πρώτο μας μοντέλο το “Play”, που το δοκίμασαμε για πάρα πολλά χιλιόμετρα και πλεόν είναι ετοίμο προς πώληση, τόσο από το φυσικό μας κανάλι, όσο και από το διαδικτυακό μας, το e-shop μας το οποίο ανεβαίνει αυτές τις μέρες στον αέρα. Έχουμε ένα χώρο μας που ανυπομονούμε κάθε πρωί να πηγαίνουμε για να δουλέψουμε. Πήραμε δύο επιχειρηματικά βραβεία που μας ενίσχυσαν ηθικά και οικονομικά στο ξεκίνημα μας. Γνωρίζουμε συνεχώς ενδιαφέροντες ανθρώπους. Είχαμε την ευκαρία να παρουσιάσουμε την εταιρία μας σε ποικίλα events τον τελευταίο καιρό. Εμπλουτίζουμε και άλλο τις γνώσεις μας και το επιχειρηματικό μας πλάνο. Δεν τα λες και λίγα… Όλα αυτά μας πάνε μπροστά!

Elektronio

Για αυτό σας λέω, βρείτε να ασχοληθείτε με κάτι που σας παθιάζει, βρείτε τα άτομα που σας βγάζουν το καλό εαυτό και έχετε κοινή αντίληψη και δοκιμάστε το! Οι συνθήκες ποτέ δε θα είναι ιδανικές για να επιχειρήσεις, εσείς πρέπει να επιχειρήσετε να κάνετε ιδανικές τις συνθήκες της ζωής σας.

Εάν σας ενέπνευσε το #reimagineyourvehicle, ride with us στο www.elektroniowheels.com

| moirasoutignwsi