guide-viografiko

Πως να φτιάξεις το online Βιογραφικό σου σε 5 λεπτά

Το online Βιογραφικό σου στο Jobmeup θα σε βοηθήσει όταν κάνεις αιτήσεις σε εταιρείες αλλά ταυτόχρονα θα επιτρέψει σε πιθανούς εργοδότες να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί σου. Η δημιουργία του Βιογραφικού είναι πολύ απλή και γρήγορη. Ας δούμε μερικές συμβουλές αρχικά και στη συνέχεια αναλυτικά τα πεδία που έχεις να συμπληρώσεις.

Με μια πρόταση: Μπορείς να προβάλλεις τον εαυτό σου όπως εσύ θέλεις.

Φρόντισε να αναδείξεις με ειλικρίνεια τι ξέρεις να κάνεις καλά ακόμα κι αν δεν το έχεις σπουδάσει

Πιθανότατα αυτά που θα δήλωνες ότι ξέρεις να κάνεις καλά, είναι και αυτά που απολαμβάνεις περισσότερο να κάνεις. Το να βρεις μια δουλειά πάνω στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει περισσότερο και απολαμβάνεις περισσότερο είναι ίσως ότι καλύτερο μπορείς να καταφέρεις – κυρίως όσον αφορά τον ψυχολογικό παράγοντα.

Κάτι που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες το θέλουν και το ψάχνουν αυτό. Γνωρίζουν καλά ότι εάν είσαι παθιασμένος με το αντικείμενό σου – ακόμα και αν δεν είσαι ο καλύτερος, θα αποδίδεις και περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται ένα δημιουργικό κλίμα που συντελεί στην πρόοδο και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Προσπάθησε λοιπόν με απλά λόγια να δείξεις τις γνώσεις σου και ταυτόχρονα να κάνεις ξεκάθαρο το αντικείμενο που θα ήθελες να αφιερώνεις το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου και στην ουσία της ζωής σου.

Συμπλήρωσε ό,τι Ακαδημαϊκή Γνώση έχεις

Ακόμα κι αν δεν έχεις ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση ο τρόπος που έχουμε σχεδιάσει τα Βιογραφικά, δεν θα το προβάλλει με έντονο και αρνητικό τρόπο. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο όμως εάν έχεις οποιασδήποτε μορφής ακαδημαϊκή εκπαίδευση να την αναφέρεις όσο εκτενώς θέλεις. Πτυχίο από το Μαθηματικό είναι αρκετά ξεκάθαρο, όμως Διδακτορικό στην Κβαντική Φυσική ίσως απαιτεί παραπάνω λεπτομέρειες.

Σε κάθε περίπτωση είναι αποτελεσματικό πέρα από τις γνώσεις που αποκόμισες από την εκάστοτε εκπαίδευση να αναφέρεις διάφορες προκλήσεις που ίσως αντιμετώπισες, κοινωνικές ικανότητες που πιθανά αποκόμισες (π.χ. εργασία σε ομάδα) και κάθε είδους στοιχείο που αντικατοπτρίζεται στο μοντέρνο εργασιακό περιβάλλον του τομέα σου.

Συμπλήρωσε την Εργασιακή Εμπειρία σου

Όμοια με τις ακαδημαϊκές γνώσεις, εάν δεν έχεις κανενός είδους εργασιακή προϋπηρεσία, δεν θα προβληθεί με αρνητικό τρόπο. Δεν θα δεις δηλαδή ένα τίτλο «Προϋπηρεσία» και κενό από δίπλα. Δεν θα εμφανιστεί καν ο τίτλος Προϋπηρεσία.

Εάν είσαι νέος που μόλις ξεκίνησες την σταδιοδρομία σου, υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που θα ήθελαν να εργαστείς για αυτές. Φρόντισε όμως να δώσεις παραπάνω προσοχή στις ικανότητες και τις γνώσεις σου ώστε οι πιθανοί εργοδότες να έχουν επαρκής πληροφορίες για να καταλάβουν αυτά που χρειάζονται για εσένα.

Εάν έχεις εργασιακή εμπειρία, είναι πολύ σημαντικό να την αναφέρεις αναλυτικά και ειλικρινά, πάντα με βάση τα δικά σου θέλω και ανάγκες. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να αναφέρεις ότι έχεις εργαστεί 2 χρόνια σε ένα επάγγελμα άσχετο με το αντικείμενο που επιδιώκεις να ασχοληθείς. Όμως εάν σε αυτά τα 2 χρόνια κέρδισες πολύτιμες εμπειρίες που σχετίζονται με το αντικείμενό σου, ίσως αξίζει να το αναφέρεις.

Δώσε επίσης μεγάλη βάση σε οποιαδήποτε πρόσθετη εμπειρία πιθανώς κέρδισες σε κάποια προηγούμενη δουλειά. Π.χ. Στην εξυπηρέτηση πελατών είναι πολύ πιθανό να έμαθες να διαχειρίζεσαι προβλήματα που απαιτούν άμεση λήψη αποφάσεων με δική σου πρωτοβουλία και ευθύνη. Ή σε μια διαφημιστική εταιρεία μπορεί να έμαθες να διαχειρίζεσαι ταυτόχρονα πολλούς πελάτες και να οργανώνεις μια ολόκληρη ομάδα συνεργατών. Γενικότερα, δώσε μεγάλη προσοχή σε ικανότητες που μπορεί να αποκόμισες και να είναι χρήσιμες στο εργασιακό περιβάλλον που επιθυμείς να εργαστείς.

Πώς να συμπληρώσεις τα πεδία στο Βιογραφικό σου

Εάν δεν έχεις ήδη φτιάξει λογαριασμό, θα δημιουργηθεί αυτόματα όταν συμπληρώσεις το Βιογραφικό σου.

Ας δούμε τα πεδία τώρα:

Όνομα: Εδώ συμπληρώνεις το ονοματεπώνυμο σου. Η χρήση ψευδώνυμων δεν επιτρέπεται.

Διεύθυνση Email: Το πραγματικό email σου – δεν εμφανίζεται στο site. Εδώ θα λαμβάνεις απαντήσεις στις αιτήσεις σου, καθώς και οποιοδήποτε μήνυμα σου στείλει κάποια εταιρεία. Επίσης εδώ θα έρχονται τα Job Alerts που ρυθμίσεις. Δεν πρόκειται να σε τρελάνουμε σε διαφημίσεις!

Τίτλος Ειδίκευσης: Ό,τι γράψεις εδώ θα εμφανίζεται κάτω από το όνομά σου στη λίστα με τα Βιογραφικά καθώς και δίπλα στο όνομά σου στην σελίδα του Βιογραφικού σου. Η συμβουλή μας είναι να γράψεις κάτι ξεκάθαρο και συγκεκριμένο το οποίο σε περιγράφει απόλυτα.

Περιοχή: Μπορείς να συμπληρώσεις όσο γενικά (π.χ. Αθήνα) ή όσο συγκεκριμένα θέλεις. Όμως σε συμβουλεύουμε να μην συμπληρώσεις την διεύθυνσή σου.

Φωτογραφία: Μπορείς αν θέλεις να ανεβάσεις τη φωτογραφία σου. Δες αναλυτικές συμβουλές για τη φωτογραφία σου.

Περιεχόμενο Βιογραφικού: Ουσιαστικά μια λευκή σελίδα όλη δική σου, να την συμπληρώσεις όπως θέλεις. Προσπάθησε να είναι φρέσκια, προσωποποιημένη, προσιτή και ξεκάθαρη. Γράψε για τις γνώσεις σου, την εμπειρία σου, το τι σε ενδιαφέρει, το τι ξέρεις να κάνεις καλά. Γράψε απλά, οτιδήποτε θέλεις!

Ικανότητες: Εδώ μπορείς να συμπληρώσεις (προαιρετικά) ό,τι γνωρίζεις να καλά
(συμπεριλαμβανομένων Ξένων γλωσσών). Οι ικανότητες διαχωρίζονται μεταξύ τους με κόμματα.

URLs: Μπορείς να συμπληρώσεις προαιρετικά όποια σελίδα επιθυμείς. Π.χ. τη σελίδα σου στο Facebook, ή ένα site που ίσως έφτιαξες.

Εκπαίδευση: Κάθε φορά που πατάς «Προσθήκη Εκπαίδευσης» θα προστίθεται ένα «μπλοκ» που αναφέρεται στις Ακαδημαϊκές σου γνώσεις και συμπεριλαμβάνει τα πεδία Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Αντικείμενο (π.χ. ο τίτλος των σπουδών σου), Διάρκεια (πχ. 2010 – 2014) και Σημειώσεις αναφορικά στη συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Προϋπηρεσία: Αντίστοιχα με την Εκπαίδευση, κάθε φορά που πατάς «Προσθήκη Προϋπηρεσίας» θα προστίθεται ένα «μπλοκ» που αναφέρεται στην εργασιακή σου εμπειρία. Κάθε μπλοκ περιλαμβάνει τα πεδία Εργοδότης, Τίτλος Θέσης, Διάρκεια (πχ. Ιούλιος 2010 – Ιανουάριος 2014) και Σημειώσεις αναφορικά στη συγκεκριμένη Προϋπηρεσία.

Αρχείο Βιογραφικού: Μπορείς να ανεβάσεις το έντυπο/ψηφιακό βιογραφικό σου σε μορφή .pdf ή .doc (και .docx) ώστε να μπορεί να το κατεβάσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος. Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείου είναι 4 megabytes.

Αυτό ήταν, Φτιάξε το Βιογραφικό σου!


Εάν χρειαστείς την οποιαδήποτε βοήθεια, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.
| Σχετικά με το Jobmeup