purple-games-header

Purple Games

Τι κοινό μπορεί άραγε να υπάρχει ανάμεσα σε μία ηλεκτρολόγο μηχανικό και μία ψυχολόγο; Μα φυσικά, η αγάπη για τα επιτραπέζια παιχνίδια!

Είμαστε η Μαρία-Όλγα Ραϊμόντο και η Εύη Τσιρογιαννίδου και ιδρύσαμε πριν 2,5 χρόνια τη δική μας εταιρία έκδοσης πρωτότυπων επιτραπέζιων παιχνιδιών, την Purple Games.

Έχοντας αφιερώσει πολλά χρόνια ως παιδιά και αργότερα ως φοιτήτριες πάνω από παζλ, ταμπλό, πιόνια και ζάρια, η αρχική έμπνευση για παραγωγή καινούριων πρωτότυπων παιχνιδιών ήταν κάτι που προέκυψε φυσικά και ταίριαζε στον τρόπο ζωής μας, στην καθημερινότητά μας.

Σκεφτόμασταν σχεδόν σαν όνειρο πόσο ωραίο θα ήταν να δουλεύουμε για κάτι που μας κάνει τόσο χαρούμενες, για το αγαπημένο μας χόμπι.

Η υλοποίηση ωστόσο της αρχικής ιδέας σε μια περίοδο που η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα είχε αρχίσει να γίνεται έντονη δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση. Βασικές δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η εύρεση αρχικού κεφαλαίου και η ρευστότητα, όπως και το γεγονός ότι ως μια μικρή ελληνική εταιρία έπρεπε να εισέρθουμε και να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε κολοσσιαίες εταιρίες στον χώρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών στην παγκόσμια αγορά. Παρόλα αυτά, προσπαθήσαμε να μείνουμε αισιόδοξες και επίμονες για εύρεση λύσεων και έτσι ενώνοντας τις δυνάμεις μας και μπλέκοντας τα αγαπημένα μας χρώματα, το μπλε και το κόκκινο, ξεκινήσαμε την Purple Games με μεράκι, αγάπη και επιθυμία για δημιουργικότητα.

Purple Games

Ήδη μετράμε στο δυναμικό μας δύο επιτραπέζια παιχνίδια, το Intrigue City και το 27th Passenger: A Hunt on Rails, ενώ βρισκόμαστε σε πυρετώδεις ετοιμασίες και για το τρίτο! Το Intrigue City, το πρώτο επιτραπέζιο που εκδώσαμε, είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και σκέψης για 2-5 παίκτες με κοφτερά μυαλά που αγαπούν την έντονη αλληλεπίδραση και τα «πισώπλατα μαχαιρώματα». Για την εκτύπωση του Intrigue City αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τo «Σχήμα & Χρώμα», τη μονάδα γραφικών τεχνών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (KΕ.ΘΕ.Α.) για να στηρίξουμε και τους δικούς της σκοπούς.

Intrigue City by Purple Games

Το 27th Passenger: A Hunt on Rails είναι ένα παιχνίδι μυστηρίου. Είμαστε σίγουρες ότι θα το λατρέψει οποιαδήποτε παρέα τριών έως έξι ατόμων που θα θέλει να μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη του 1920 και να ζήσει μια έντονη περιπέτεια σε τρένο.
Οι δημιουργοί (game designers) των δύο παραπάνω παιχνιδιών είναι οι Χρήστος Γιαννακούλας και Μανώλης Ζαχαριάδης (που ακούν και στο όνομα Goblins on Board), και αποτελούν μέρος της δυναμικής ομάδας των συνεργατών μας, μαζί με αξιόλογους έλληνες γραφίστες και καλλιτέχνες, όπως η Παναγιώτα Παρδαβέλα, ο Μανώλης Φραγγίδης, η Ελένη Χαλάτη και ο Αλέξανδρος Ταγαρίδης.

Στα σκαριά βρίσκεται αυτή τη στιγμή το 3ο επιτραπέζιο παιχνίδι μας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2016 υπό τον τίτλο «FIRED UP! Eternal Moments». Πίσω από την ιδέα αυτού του παιχνιδιού βρίσκονται οι συνεργάτες μας και δημιουργοί επιτραπέζιων παιχνιδιών Γιώργος Ελευθεριάδης και Θεόφιλος Κουτρουμπής. Για το «FIRED UP! Eternal Moments» θα τρέξουμε καμπάνια χρηματοδότησης (crowdfunding) στις αρχές του επόμενου χρόνου και ευελπιστούμε στη στήριξη του κόσμου.

Ο κύριος προσανατολισμός της εταιρίας μας είναι οι εξαγωγές, παρόλα αυτά πάντα ξαφνιαζόμαστε ευχάριστα κάθε φορά που δεχόμαστε παραγγελίες από μακρινές ή εξωτικές στα μάτια μας χώρες, όπως η Βραζιλία ή η Κορέα. Σας διαβεβαιώνουμε πάντως ότι παρόλο που το επιχειρηματικό ρίσκο ήταν μεγάλο εξαρχής και ακόμα και σήμερα υπάρχει πάντα φόβος και αγωνία για το τι απόκριση θα έχει το νέο μας επιτραπέζιο παιχνίδι, δεν έχουμε μετανιώσει ούτε στιγμή για το εγχείρημα μας. Άλλωστε, είναι υπέροχο το συναίσθημα να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν παίκτες από την Αυστραλία ως τον Καναδά και από την Ιαπωνία ως το Μεξικό που διασκεδάζουν παίζοντας τα παιχνίδια που εκδώσαμε.

Μάθετε περισσότερα στο www.purplegames.eu ή παραγγείλτε στο store.purplegames.eu

Φωτογράφηση: Νίκος Τάτσης

| moirasoutignwsi